Pengikut

Cari Makan Sikit

Thursday, April 3, 2014

Edisi Kerja #20 Perasaan Perahsan

Dah 2 minggu lebih sejak student aku tetiba tanya,

"Miss, do u know Shila Amzah or not?"

"Yeah, why?"

"You look like her. Is she your sister?"

"LOL"

Melopong aku kat situ.

Seminggu kemudian. Diorang tanya lagi. Siap suruh aku tengok youtube Shila ni menyanyi. Ish3.

Tu dalam kelas praktikal.

Tapi semalam, dalam kelas tutorial. Totally different student.

Tengah mengajar dengan separuh mood ku pergi ni, nampak student tu bisik2 ngan kawan dia. Aku memang hangin kalo tengah ngajo bebudak asyik nak bercakap.

Tup2 habis kelas, soklan sama lagi.

"Miss kenal tak itu Shila?"

"Shila? Shila Amzah?"

"Yeah. Shila Amzah. You look like her. Just now I saw you teaching, eh, then I thought, Miss look like Shila."

Hahaha, aku gelak je la. Pastu cakap, "okay thank you. I'll take that as a compliment."

Dan2 tadi aku jumpa dia tepi jalan, dengan bag laptop ngan lcd kiri kanan tambah lagi aksesori wajib handbag dengan fail oren, terus sapa aku, "Miss Shila.."

LOL. Aku gelak je la.

Adoi. Macam2 ek korang student ni. Mentang2 Shila sorang je reti nyanyi lagu bahasa mandarin,  yang tu je la korang kenal. Certain je yang tau pasal ct, ziana zain etc.

Ni ha, aku letak gambo sipi2 je la. Yang paling-boleh-perasan-kata macam Shila Amzah celop. Hahahaha.

Cakap kat Incik Somi lagi best.

Keluar soklan cepucemas dia tu,

"Shila Amzah tu sapa?"

Amikkaw, Dah, terus terbantut perasaan perahsan tadi. Hahaha.

No comments: