Pengikut

Cari Makan Sikit

Sunday, April 3, 2011

Kisah #37 - Perasan

sejak akhir-akhir ni memang terasa diri sendiri perasan sibuk dengan hal duniawi. malah jadual waktu seharian pun dah berubah, kepala pun dah pusing nak terima perubahan yang entah apa-apa. memang terasa amat payah nak menulis bab empat, keputusan dan perbincangan. eceh! macam lah hidup aku tak teratur sebab sibuk tulis tesis. banyak benda yang aku buat tapi sebenarnya tak perlu pun aku buat. contoh, layan perasaan jiwang. tak pun layan perasaan sakit hati. tak pun layan cerekarama sandiwara prima kat tv. tak pun layan cerita CSI semua cawangan kat tv. eh, tipu. hampir kesemua cerita bersiri kat tv sekarang dah terlayan, raja lawak pun masuk list sekali. apakah? orang semua masuk tidur, aku terkebil-kebil depan tv. kepala sakit tapi mata buntang lagi. badan penat tapi perasan fresh lagi. apa nak jadi ni. kewangan dah memang sangat gawat-gila-nak-mati, tapi buat macam tak kisah. sekali datang insaf, time tu lah nak buat itu ini. tapi bila sampai bisikan setonnirrojim tu terus senyap je. maka kerja tak siap, badan tak rehat, masa pun ranap. macam tu je. bahaya orang perasan sibuk ni. ^^

No comments: