Pengikut

Cari Makan Sikit

Wednesday, March 2, 2011

Pada Suatu Hari #18 - Update!

'hello. Encik Zainal ke?'

'hello. ya, saya'

'oh, saya Cik Ralat binti Si Ayah'

'ok'

'saya nak tanya status pasal pelanjutan biasiswa hari tu'

'oh, patut la nama familiar* je'

[gelak sorang-sorang dalam hati]

'hehe. so macamana ya dengan pelanjutan tu?'

'nanti kita akan buat next meeting, lepas tu kita decide'

'oh, bila next meeting?'

'bulan ni. 23hb'

'akhir bulan?'

[aduh. lama lagi la ni]

'yap'

'ok. so bila pulak dapat tahu result?'

'sebaik sahaja selepas habis meeting. samada dapat lanjutan dengan biayaan atau tidak'

'oh, kalau tak dapat biayaan tu macamana pulak ye?'

[kekonpiusan mula melanda diri ini]

'dapat lanjutan, tapi takde biayaan'

'err. macamana ye?'

'kiranya lanjutan lulus, dan tak dikenakan apa-apa. haritu kan, buat kontrak kena siapkan dalam tempoh masa tertentu. dan kalau tak siap, boleh kena saman. kalau dapat lanjutan, maksudnya bebas lah'

[start nervous pulak. haha]

'oh, macam tu. ok, terima kasih'

'sama-sama'




*nama familiar sebab masuk ni dah 4 atau 5 kali aku menyibukkan diri dengan membuat panggilan kepada beliau bertanyakan benda serupa. hehe.


dalam hati macam kata tak dapat je. tsk tsk.

1 comment:

Don Juan de Markobang said...

apply biasiswa nak smbung bljar lg ke cik bibiey...pehh..nnti dah dpt jgn lupe blnje mkn2 k..kwang3