Pengikut

Cari Makan Sikit

Thursday, February 3, 2011

Edisi Balik Kampung #9 - Kahwin!

balik kampung lagi.

asal balik kampung je, ada kenduri.

bukan kenduri sendiri, tapi kaum keluarga kami.

macamana nak kurus kalau lagu ni.

asyik makan je tak berhenti-henti.

sekarang ni, setiap 2 bulan mesti balik kampung sekali.

Encik Johnny pun nak kena update itu ini.

macamana lah poket tak koyak kalau macam ni.

dah lah sekarang sponsor takde lagi.

gaji kerja aritu disimpan sampai la ni.

pakai pun sikit-sikit je, sebab sedar diri.

tapi kadang-kadang ada jugak berfoya-foya, tanda lupa diri.

haish, macamana ni?

bukan mengeluh, sekadar mengingatkan dia ni.

semoga dia makin rajin dan cepat-cepat siapkan master degree.

nanti senang bukan orang lain, tapi diri sendiri.

Orang Kampung pun akan jadi happy.

harap-harap rezeki tu tercapai nanti.

Amin Ya Tuhan kami.

No comments: