Pengikut

Cari Makan Sikit

Monday, January 31, 2011

Anger In Egypt - Selamatkan Rakyat Malaysia di Mesir

hari ni bukak Mukabuku tertengok kawan aku ada share page ni - Selamatkan pelajar dan rakyat Malaysia di Mesir. terus aku pergi bukak dan baru terasa diri ini sangat lambat mengambil tahu hal keliling sambil bermegah-megah pergi kursus kahwin. tsk tsk.

so, hari ini aku nak share apa sebenarnya yang berlaku di luar sana, di Mesir kepada sesiapa yang mungkin ketinggalan jugak macam aku.

harap kalian dapat membantu jugak dengan :

  1. Kalau ada Twitter, retweet this. Click the retweet button. Lagi banyak, lagi bagus. It show’s that things are really serious there and we care.
  2. Reblog this. Copy paste dan post dalam blog.
  3. Share this on Facebook.

ini surat daripada Nadia, aku copy dari blog Encik Ariff.

Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.
Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:
Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.
Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.
Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita
Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923
Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com
Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.
- Nadia
aku berdoa semua rakyat Malaysia kat sana selamat. Amin~



No comments: