Pengikut

Cari Makan Sikit

Friday, June 11, 2010

Hari - Hari Aku Bersama Dia Part 2

'awak bangun pukul berapa?'

'9'

'awak mandi berapa lama?'

'errr?'

'sejam?'

'takde lah'

'ni ha, paper ni kena reject. semua editor board pun reject'

'oh'

'saya nak u buat dalam English, lepas tu hantar ke website ni'

'ok'

'dalam masa seminggu'

'ok'

'u takde journal lagi kan, u kena buat journal satu, baru bole graduate'

'journal yang haritu?'

'yang tu saya punya. saya tak izinkan u amik'

diam.

'u tak solat Subuh ke bangun pukul 9?'

'solat'

'dah tu, u tido balik?'

angguk.

'u tau tak, 40 hari u buat macam tu, tido lepas solat Subuh, u akan jadi lembab. dan frankly speaking, u memang lembab'

diam. buat tak tahu. sambil belek paper.

'u patut hormat lah saya. saya ni kan lagi tua dari u. walaupun saya ni nampak...'


terus pandang muka beliau.


'walaupun saya ni nampak kecik, tapi saya dah tua, tau'

diam.

'u kata nak habis cepat. macamana nak habis cepat, kalau selalu datang lambat? u suka buat saya sakit'

diam.

'aritu Si Ibu yang-sudah-tidak Mengandung dah buat saya sakit. saya pergi klinik. mintak ubat. saya sakit saraf tau'

diam.

'ok lah, tu je'

'ok'




amik la nak menang. malas dah nak melawan. nanti kata biadap pulak.

4 comments:

CaPiT said...

Ahahaha...lucu la..best2...best!

Si Ralat said...

haha~ lucu ke? story of real life nih

CaPiT said...

ahaha tau la..tp klaka..

Si Ralat said...

hehe~ kasihan pada diri sendiri..

ingatkan orang tak faham kalau buat entry macam ni~