Pengikut

Cari Makan Sikit

Wednesday, May 5, 2010

Edisi Lelaki - Freakin Awesome

dalam FB, ada column 'write anything about yourself here'. something like that kot.

so, aku isikan dengan

"I May Not Be Perfect.. But Parts of Me Are Freakin Awesome.."

banyak dapat pertanyaan dan persoalan daripada kaum lelaki, yang konpius part mana yang awesome. dah lama dah berlaku benda alah ni, cuma tak terfikir nak menaip dalam blog.
sampai lah semalam.

bila ada sorang member mafia tanya.

'mana Parts yang Freakin Awesome tuh? tengok body macam biasa je. takde yang menarik pun?'

terus otak ligat berfikir.

nak sentap ke taknak, nak sentap ke taknak, nak sentap ke taknak. ceh!

terus aku jawab,

'parts yang awesome sepatutnya nampak pada badan saja kah?'

ugh! i hate those men yang suka pandang paras rupa before judge orang.

ya, aku juga menghakimi paras rupa dan fizikal, sometimes. tapi tidak perlu la sampai macam tu. 

i guess otak perempuan dan lelaki sangat berbeza. aku tak pernah tengok lelaki hensem dan membayangkan beliau tanpa sehelai urat benang, but i can bet almost setiap lelaki tengok perempuan cantik akan membayangkan perempuan tu tanpa pakaian.

wah, makin panas.

lari tajuk jap.

maksud aku adalah, aku bukan dari golongan perempuan cantik berbuah dada besar pejal dan berpunggung montok tonggek dan sebagainya, tapi aku yakin aku ada parts yang freakin awesome itu.

semua orang ada.

cuma kena figure it out la.

tapi, kalau aku bagitahu mana part aku yang freakin awesome tu, tak ke nanti kata aku ni dikatakan menunjuk-nunjuk pulak.

duh!

8 comments:

Bro Framestone said...

he..23x jom mafia he..23x kalau berani la kan.. nk nasi kukus jugak

ye la.. tang mane tue ek

cam laki nie jenis berbeza dgn perempaun.. apa yg dipandang adalah luaran..

dan selalu memastikan bahawa ianya benar atau tidak... kne pastikan..sebab tue dorg bertanya direct je..

ye la.. kami nie bukan jenis yang teliti dalam menilai seseorangkan.. even pada pandangan luar he.,.23x

BroFramestone Blog

Si Ralat said...

hahah. kalau dah pandai tengok secara luaran, kena la cari.

kalau tak jumpa, takleh nak kata apa la.

ikut macam artis kata, no komeng!

Bro Framestone said...

he..23x bukan xnk cari.. cuma just xnmpk tgk je..

if nak sure bro geledah habis... xpayah nk scan2 ke ape ke

BroFramestone Blog

zOuL_iMMe said...

mengaku suka tengok luaran seseorang..tapi senyuman ye..orang yang selalu senyum da tunjuk camner keperibadian dy..
senyum sokmo deh..

CaPiT said...

i like your blog!

Si Ralat said...

bro. jangan geledah. gunapakai mata hati sudah. wink wink.

zoul. senyum sokmo juga.

capit. thanks!

cik ani said...

xbrapa mengenali hati lelaki sangat..tapi saya juga xde rupa sangat dan sangat takut nanti2 kemudian hari, apa akan jadi...

Si Ralat said...

then masa tu baru dapat tahu lelaki tu jenis macamana. heheh. kalau dia cinta dalaman, takkan berubah hati punya. cewah.

yakin la dengan diri. =)