Pengikut

Cari Makan Sikit

Friday, February 5, 2010

Ralat #19 - Sucks

ok. hari ni aku akan balik kampung. konon nak larikan diri dari semua masalah. macam lah kita boleh larikan diri kalau ada masalah. aku tulis entry ini untuk mengingatkan aku betapa loser nya aku bila sangat merendahkan diri dan sayang orang yang tak patut aku sayang. ini entri emosional. sebab tu takkan ada paragraph. dan aku baru je lepas menjerit sekuat hati, bertempik, teresak-esak bagai nak rak sebab orang tua tu taknak layan aku dan aku memang bagai nak gila masih sayang dekat orang tu. bodoh tak aku? bodoh kan? bodoh nak mati. dan aku buat macam tu seolah-olah macam aku dah takda harga diri, macam aku takkan jumpa orang lain dan hal tu sedikit pun takkan mengganggu-gugat hidup orang tua tu, sebab pada dia, aku nothing. dan pada aku, dia everything. how sucks is that. bodoh gila aku rasa. tak pernah rasa macam ni. dia nak, dia datang. dia bosan, dia tinggal. aku patut tahu bila aku nak end up semua ni. tapi aku tak pernah mengalah. aku tak pernah say no. aku selalu beralah. aku selalu anggap benda ni semua temporary. tapi memang sedikit dan sedikit ia menghakis aku. aku fikir kenapa dan kenapa i kept doing all this things. sebab aku tak berani nak minta break and then dia takkan datang balik. so, i am that loser when handling this kind of thing with him. aku tak tahu apa dah jadi pada aku yang senang menolak dan bertindak bila aku tahu limit aku. tapi bila dengan dia, aku asyik endure je semua tu membuatkan aku sebenarnya macam pathetic. omaigod. so, dengan adanya entry ni, aku harap lepas ni aku akan sedar diri dan berani berkata tidak pada dia. orang tua yang tak sedar diri. i loved you with all my heart, can`t you see it? and i still do. walaupun banyak benda berlaku sepanjang relationship ni, tapi aku rasa aku macam banyak mencuba untuk berubah dan kalau aku tak berjaya berubah pun sebab memang aku suka dia, dan aku tak boleh nak berenggang dengan dia. kenapa la dia tak boleh nak faham perasaan aku sampai ke situ? sedangkan dia pernah gilakan permpuan yang cantik fizikal tapi suka maki hamun. so, aku dalam state itu sekarang. aku suka kau walaupun banyak flaws. parents pun tak berapa nak suka, tapi aku sedia nak pujuk and nak tunjuk yang aku betul-betul serius dengan kau. so, apa masalah kau sekarang? apa masalah kau? ok, fine. boleh cakap ini semua takdir. but i`m hanging in there. aku tengah memang gila berusaha dengan kau ni, faham tak? kau pun patut buat benda yang sama, sebab aku tak boleh buat seorang diri. aku lemah dan aku semakin lemah sekarang. so, please, just enter my life and make me happy. dan kalau tak boleh, step away so that i can finally be grown up by myself. jangan main tarik tali. sekejap nak, sekejap taknak. i am a human being for godsake. aku ada perasaan dan aku ada limit. so, please. make your decision. dan kalau kau nak menolak aku pun, sila pergi jauh-jauh dan jangan sesekali kau berkawan dengan kawan aku. if not, dengan dia sekali aku akan buang. dan aku akan broken dan aku takkan ada tempat nak pergi. for all this time, it was you. my friend, my love, my enemy, my family. damn it. i love you so much that i almost hate you.

happy anniversary.

4 comments:

jatt said...

all i cn say is dat leave it if u think its not worth at all..after all love is pain...

HeroAjil ^ HeroinUsj said...

pesan akak :

1) jgn syg org lebih dr dia syg kite..sbb kite yg lebih terseksa...
2) selalunya ape yg mak ayh kite rasa adalah yg terbaik untk kite..mula2 mmg sakit.tp percaya la...u will find the better one...
3) melupakan mmg susah..tp menghindarkan boleh membantu untuk melupakan......

trust me...akak dh rs sume tu...just leave him....n kalo ade pape tanya pandangan org lain n pling penting pandangan mak ayah kite......


~~C!k Hero!nUsj

HeroAjil ^ HeroinUsj said...

hahaa..
good luck.
umor pnjg lg..
pe nk risau..
xsmpai 27 tahun pn lg..
cool kejap..
chating mating.
fesbok twiter.
keje nti lg byk org..
so...
stop kejap pahtu stat balik ler..
bru laa pkiran freshh...
watpe nk rushing2..
adios..

cik ani said...

aiyoo..apa bleh wat..org kata biasanya akan jmp org yg slh dlu sblm jmp org yg btul..and mayb dats rite coz i had gone through it bfore..jgn sesakkan fikiran dan ati anda dgn perkara mcm ni tmbh2 kita skg lom abes study..but, take dis as experience to face org mcm ni next tyme..huhu..