Pengikut

Cari Makan Sikit

Thursday, December 31, 2009

Agenda Malam Tahun Baru Adalah..

hari ni sebagai hari terakhir dalam tahun 2009, aku memontengkan diri.

sebab apa?

sebab semalam dah ada progress meeting.

so, aku kira itu adalah penutup untuk tahun ni. boleh begitu?

malam ni ada agenda bersama Si Dua dan Si Dua Dua. menonton wayang dan tengok bunga api. as in celebration of new year ke, aku pun tak tahu. cuma ni plan memang sudah dari minggu lepas lagi. tunggu masa nak jalan je.

Mr. Magoo also been invited. tapi tak tahu la he can make it or not. sebab ni awal malam punya wayang, bukan awal pagi. heh.

hajat aku untuk menutup tahun ni dengan lesen di tangan adalah tidak berjaya.

terkilan?

entah. yang pasti aku konfuse.

sigh.

by the way, happy new year folks!

Tuesday, December 29, 2009

Kompleks #11 - Perihal Cekgu Saya

pagi tadi, bangun aku dikejutkan oleh Si Cekgu.

terima kasih cekgu!

maka, aku sudah pasti la serta merta bukak mata, mute kan panggilan yang masuk, kemudian silent kan kedua-kedua handset dan terus mandi. ignore semua sms yang dihantar. ignore semua missed calls yang aku dapat.

perkara biasa. heh.

tapi oleh sebab aku mendapat 2 sms tambahan, 1 daripada Cik Pembantu, 1 lagi daripada Si Rajin.

sms Si Rajin sangat tidak boleh blah, yang berbunyi.

'Si Cekgu cari kamu dan Cik Kaunselor. tahu sendiri dia minta macam-macam. brave your heart, control your emotion lads. Cik Kaunselor, dia minta logbook, quotation, report, paper. kerana dia kena present bulan 2. sambil ancam pula'

haha.

sampai dapat nasihat motivasi tuh.

thanks Si Rajin.

aku kemudian bertindak call back Si Cekgu. seperti yang dipinta oleh sekalian alam. dengan persediaan telinga dan inhale banyak-banyak.

'hello'

'ye, hello'

'ada apa hal ye cekgu?'

'kat mana ni?'

'on the way nak datang lab'

'ok, nanti datang jumpa saya'

'oh, ok'

ha? apa hal?

setakat nak suruh datang jumpa, takkan la tak boleh sms. kenapa perlu sampai buat missed calls berbelas kali?

kalau sekali dua, ok la. then aku tak angkat, means aku busy la or maybe aku memang sengaja taknak angkat.

tu la guna nya perkhidmatan sms, ok?

tsk tsk.

kan haritu aku dah pesan. tak ingat ke?

ni cekgu sapa ni?

p/s - ok, cerita ni ada sambungan. cuma aku malas nak menulis sekarang. nanti aku sambung.

Pada Suatu Hari #2 - Episod Cincin

'saya jumpa cincin dalam kereta dia. sob sob'

'omaigod. dia propose awak ke?'

'ha? wadahek. cincin minah mana entah tu. huhu'

aku.

sedu-sedan.

dia.

jadi bosan.

Cik Kaunselor.

konfuse.

Monday, December 28, 2009

Usaha Tangga Kejayaan


خمسة أشياء كلنا نريدها و نحاول الحصول عليها

lima perkara semua kita mahukannya dan kita usaha untuk mendapatkannya



1-وجه جميل

1:wajah yang cantik

2- فلوس بالملاين

2:duit yang banyak

3- صحة قوية

3:kesihatan yang baik

4- اولاد شاطرين وفالحين مثلنا

4:anak2 yg cerdik dan berjaya


5- نوم عميق من دون مهدئات و أدوية

5:tidur yang nenyak tanpa ganguan



قال رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم
:
kata nabi saw



من ترك صلاة الصبح فليس في وجهه نور و من ترك صلاة الظهر فليس في رزقه

siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat

بركة و من ترك صلاة العصر فليس في جسمه قوة و من ترك صلاة المغرب فليس في

dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak-anak yang bermanfaat

أولاده ثمرة و من ترك صلاة العشاء فليس في نومه راحة

dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak



بلغ عن الرسول (صلى الله عليه وآله وسلم ) ولو آية

sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat

Saturday, December 26, 2009

Ralat #13 - Homesick

baru balik dari kenduri kahwin kawan - ahli kelab.

esok lagi seorang ahli kelab.

sangat menarik sebab kenal melalui kelab.

dan berakhir dengan ikatan perkahwinan.

nak jugak macam tu.

tapi ..

aku..

Mr.Magoo..

Si Emak..

Si Ayah..

dot dot dot..

kisah sedih kat belakang.

tsk tsk.



status sekarang.

kangen pada Orang Kampung.

Si Satu dan Si Dua pulak balik kampung tanpa saya.

berani kan mereka.

bertindak sedemikian rupa.

nak balik jugak..!!

nak duduk rumah baru jugak..!!

sob sob.

homesick equal to me.

Friday, December 25, 2009

Kompleks #10 - Konfuse

aku gabra sebenarnya.

dan kalut.

dan konfuse.

dan trauma.

atau fobia.

perlu ke aku ambil test JPJ secepat mungkin?

because i don`t think i`m ready.

but, i need to.

sigh.

Thursday, December 24, 2009

Kompleks #9 - Cerita Dari Penang

semalam balik dari Penang.

sangat-sangat lega bila dah masuk bilik sendiri.

sangat azab bila mana aku terpaksa menghipokritkan diri ini sebab stay dengan Si Cekgu untuk 3 malam. 3 malam ok?

tidur satu katil pulak tu. isk.

banyak sangat perisitiwa yang terjadi.

benda kecil, dibesar-besarkan sampai aku dan Cik Kaunselor konfuse, apa pasal nak marah-marah? kenapa nak kecewa? kenapa sampai nak maki hamun segala bagai?

tahan kan aje la.

Cik Kaunselor yang banyak layan.

aku?

aku tak reti nak layan orang yang memang aku tak boleh nak click.

dia buat apa pun, aku still akan curiga dan akan tidak selesa dan sebagainya.

omaigod,

another year with her.

isk.

Saturday, December 19, 2009

In Love

love this song.

The Rumble Strips - Girls & Boys In Love

Masih Tidak Bersedia

semalam.

bosan. rumah. kerja. slideshows.

hari ni.

kenduri. makan. tidur. penat.

esok.

penang. conference. entah. blur.

Thursday, December 17, 2009

Pada Suatu Hari..

'comel la sandal dia'

'hmm.. ingat lagi tak apa saya cakap?'

'apedie?'

'hmm.. jangan puji orang lain depan orang yang sayang awak'

'hehehe'

aku.

tarik muncung sedepa.

dia.

buat muka innocent.

cet.

Akhirnya.. Kini Pasti..

aku dah berjaya siapkan paper aku.

weehuu.

sangat seronok.

sungguh tidak ku sangka aku boleh siapkan paper itu dalam masa sehari.

dengan penat lelah mencari-cari journal dan mengedit.

dengan peluh badan akibat pakai baju 2 lapis sebab demam.

dengan tidak hadir ke lab dan mengundang kemarahan Si Cekgu.

dengan air mata tensi yang hadir tadi pagi.

ah, aku happy.

semoga malam ni aku tidur dengan selamat.

dan bangun pagi esok pun dengan selamat.

sebab pagi esok Si Cekgu nak jumpa.

see, beliau sangat-sangat-sangat kangen sama gwa.

cet.

Tuesday, December 15, 2009

Ralat #12 - Condolences

ok. dah lama tak update. tadi petang baru dapat balik My Lappy ni. sangat happy.

*senyum sampai ke telinga*

tapi aku ada banyak bad news.

1- aku gagal lagi. ok, fine. taknak cerita pasal tu. buat aku stress.

2- aku demam balik. dah nak masuk 2 hari. haihz. [ikut gaya Encik Hero]

3- rumah aku kena pecah masuk. Si Jatt Jatt dan Si Hosmet Baru punye Lappy kena curik!

4- paper aku tak siap lagi. minggu depan dah kena pergi conference.

5- masalah dengan biasiswa aku. bila nak masuk ni? isk.

6- last but not least, masalah dengan Mr.Magoo. hahah.

esok aku update lain.

Monday, December 7, 2009

Kompleks #8 - Testing Testing

esok ada test.

JPJ test.

tsk tsk.

wish me luck.

banyak benda nak update.

tapi there`s a lot more butterflies flying in my stomach than the update.


mode; sangat seram.

Saturday, December 5, 2009

Ralat #10 - Entri Emosional Saya

semalam.

sepatutnya aku keluar. sepatutnya la. tapi oleh sebab macam-macam halangan dan dugaan, aku terpaksa menghabiskan masa kat rumah saja.

gila semalam aku sangat emo ok.

sebab aku sangat nak pergi. dan aku sangat sudah bersedia nak pergi mana, pukul berapa, pakai baju apa. semua aku dah rancang. tinggal lagi cuma kawan-kawan yang akan bertindak sebagai peneman.

tapi, kita hanya merancang. Yang Satu menentukan.

so, nak dijadikan cerita kedua-dua kawan aku tak dapat nak datang. ada alasan sendiri la, yang aku pun tak boleh nak argue.

takkan aku nak paksa kot kan? walaupun memang dalam hati nak je paksa. heh.

tu semalam punya alasan.

tapi aku pujuk jugak sebab aku memang rasa nak pergi. sorang bagi alasan pasal boyfie, sorang bagi alasan pasal work.

aku je yang free kot. kenapa kah itu?

so aku cuba jugak and dorang pun cakap akan cuba untuk cari masa dan jalan untuk membolehkan proses outing tu.

yang boyfie - nak cuba lari daripada boyfie and family lepas tu datang.

yang kerja - sejam sebelum pergi, akan bagi confirmation. siap nak guna transport sendiri.

so, aku tunggu punya tunggu.

dapat sms.

'sorry. tak dapat datang. baru balik kerja. penat. rasa macam tak larat'

shoot.

sorang lagi pulak aku yang kena sms. takda jawapan. aku call pulak. takda orang angkat.

aku pun dengan penuh rasa bosan dalam hati, tertidur.

jam 2200 bangun dan dapat sms,

'sorry, tak bawak phone. lepas balik kerja terus siap-siap jumpa boyfie and family'

maka aku semalam habiskan masa sambil meminjam lappy Si Ketua Rumah dan menonton cerita ditemani dengan Cik Usahawan yang terperangkap kat rumah sebab kerja banyak. kalau beliau takda, memang aku sorang-sorang je semalam.

aku try jugak sms Mr. Magoo.

terang-terang beliau cakap,

'taknak datang. penat. letih. nanti kena marah. merajuk'

isk. patut tak aku marah pada mereka-mereka ini?



mode ; sangat emosional.

Thursday, December 3, 2009

Ralat #9 - Cedera Parah

selipar a.k.a sandal baru beli.

putus.

separuh.

takut putus lagi teruk di tengah jalan.

sewaktu berjalan-jalan ke rumah kesayangan.

terpaksa tunggu Cik Kaunselor untuk pulang.

Cik Kaunselor pulak terlebih rajin hari ni.

terpaksa tunggu lagi lama.

pukul 1730 pun beliau tak perasan.

terpaksa aku ikut, sebab nak menumpang.

perut pun dah lapar.

terpaksa tahan la sekejap.

isk.

Wednesday, December 2, 2009

Kisah Kasih Saya

aku malas nak menaip.

malas nak update.

malas nak story.

malas nak meralat.

sebab?

sebab Cik Lappy takde dalam genggaman.

jadi aku bosan dan keseorangan.

aku terpaksa menumpang kasih mana-mana lappy kepunyaan ahli tropika yang free.

tapi macam biasa lah kalau dah hidup dengan internet 24/7, mana aku ada peluang nak mencuri kasih sayang tersebut.

Cik Lappy sekarang selamat berada di Puncak Alam bersama-sama Si Satu.

tsk tsk. aku rindu kamu Cik Lappy.

Tuesday, December 1, 2009

Saya Dah Pulang

kami dah pulang.

mak buat cucur.

ulas saja.

tambah air.

entah apa-apa lagi, dah tak ingat.

pagi tadi selamat sampai ke pangkal jalan.

bertemankan Si Dua.

terus ke lab selepas jumpa Mr.Magoo.

Si Cekgu rendu pada saya.

omaigod!

should just run and save myself now.