Pengikut

Cari Makan Sikit

Tuesday, November 10, 2009

Kisah #4

tadi tak berapa pagi.

aku pergi bank. apply bank card baru. tapi punya la amik masa yang lama. sebab aku asal nya buat kat kampung, tapi tiba-tiba nak buat kat sini pulak.

so, aku kena ada surat pengesahan dari pihak bank kat kampung. macam tu la kot lebih kurang.

aku blur sikit dengan benda alah skema macam ni. tu pun tadi nasib baik dapat orang yang ok jugak nak uruskan hal aku. takde banyak songeh.

aku malas nak berurusan dengan orang yang sepatutnya tolong aku sebab tu memang dah kerja dia, tapi layan macam kerek.

biasa je jumpa orang macam ni. tak kira la bank ke pejabat pos ke apa ke kan. yang penting aku tak suka.

so, tadi dah settle semua hutang aku pada Si Ketua Rumah and Si Satu. eh, Si Satu belum. suruh dibayar pada Si Dua pulak. isk. macam-macam hal.

tapi aku rindu kad bank lama lah. rugi tak amik gambar dulu. hahah.

sebab nak pergi buat kad baru tu, aku telah terskip lab-part-time-job. tapi sebenarnya aku memang macam kurang berminat pun nak pergi. sebab pagi. hehe.

makanya esok aku kena buat lab ganti la pulak. isk. malas betul la. ingat dah settle.

apa yang aku risau sekarang cuma paper yang perlu aku siapkan dengan results yang lengkap untuk conference akan datang.

have to submit the paper by the end of this month.

shut up!

No comments: