Pengikut

Cari Makan Sikit

Thursday, October 8, 2009

Saya Sayang Ayah Saya

hari ni saya dah sihat sepenuhnya.

thanks to Si Ayah yang saya sayangi. semangat anda buat saya sihat. cewah. hari ni hari-saya-sayang-bapak-saya-lebih-daripada-hari-biasa.

tapi semangat untuk saya masuk ke lab dan buat kerja amal tidak dapat dibekalkan oleh Si Ayah memandangkan beliau sudah penat dan mahu ketiduran semalam. makanya saya hari ini hanya datang menyudahkan semua kerja yang perlu saya siapkan lebih awal.

contoh kerja yang saya perlu siapkan adalah:

1- prepare the slideshow for presentation next Monday. pagi before 9. means aku kena bangun awal. means aku juga wajib bersedia dan berlatih 2 3 hari sebelum itu bersamaan juga dengan malam ini.

2- prepare the 2nd slideshow untuk conference 20th and 21st of October nanti. tajuk apa aku dah lupa. hehe.

3- prepare progress report untuk dipamerkan pada Si Cekgu pada pertengahan bulan nanti. aku tak tahu nak taburkan janji manis apa lagi pada beliau.

4- aku baru dapat tahu aku kena prepare for another conference end of this year. wah, haru beb. aku sorang-sorang pulak tu. Cik Kaunselor takde. Si Ibu Mengandung pun takde. aku dan Si Cekgu saja yang pergi. makna katanya, nanti kame share hotel rooms? omaigod.

5- tak ingat dah.

ok, nak pergi submit borang untuk apply part-time job. gara-gara 2 bulan dah tak dapat gaji, saya TERpaksa mencari sumber rezeki yang lain.

jangan bagitahu Si Cekgu tau.

No comments: