Pengikut

Cari Makan Sikit

Friday, August 7, 2009

Mask dan Handset

tak tahu nak stori mori apa lagi kat sini. sebab sekarang semua diproses dengan baik oleh otakku yang sudah sarat dengan benda-benda tidak patut. hoho.

tadi masa aku naik bas, ramai gila orang pakai mask. tiba-tiba terasa macam aku sangat senang diinfect oleh penyakit selsema h1n1 tu. alamak, rasa macam nak berlari ke rumah ambil mask aje.

tapi kalau dah sampai rumah, takda makna aku nak datang balik kejar bas tu. hehe.

foreigner student yang duduk sebelah aku beria-ia tanya.

'is it really dangerous?'

'yes, of course. you can get infected by only sharing the air'

wah, macam pandai je. entah betul ke tidak tu.

aku pun rasa macam nak pakai mask je ari Ahad nanti.

hari Ahad aku nak pergi survey handset baru. yeeha.

sangat seronok dan super excited. tapi jugak ada rasa macam ragu-ragu. sebab harga nya sangat outstanding bagi aku seorang pelajar yang tidak punya income. tsk tsk.

tapi walau apa pun aku nak jugak handset cinta pandang pertama tu. haha. tak kira.

ni konon-konon aku jadikan hadiah hari lahir aku. ceh. kita pun nak kena appreciate diri sendiri jugak kan, dengan bazirkan duit sebegitu rupa. haha.

tambah pulak handset aku sekarang sudah rosak. aku memang nak tukar. dah masanya aku tukar.

setuju?

2 comments:

KoN said...

ya stuju!hehee..

Si Ralat said...

hehe. sudah berupaya memegang henset baru sekarang. yeehaa..