Pengikut

Cari Makan Sikit

Saturday, March 28, 2009

Mari Bergelap Selama Satu Jam

mari menyokong Earth Hour 2009.

selamat memadamkan lampu.

jam 2030.

selama satu jam.

aku teruja nak buat.

harap kalian juga begitu.

anda mampu mengubahnya.

Friday, March 27, 2009

Terjah : Mari Menuntut Hak #2

Isnin.

'hello, saya nak tanya pasal gaji saya'

'sekejap ya. nombor matrik berapa?'

'A12345'

'sekejap ya'

'ok, cek dah hampir siap. boleh ambil dalam minggu ni'

'oh, ye ke? hari apa?'

'mungkin hujung minggu'

'cek untuk berapa bulan?'

'bulan 1 dan 2'

'ok'

'hari khamis awak call balik'

'ok, thank you'

*senyum*


Selasa.

'hello, nak tanya pasal gaji saya'

'nombor matrik?'

'A12345'

'hmm. belum ada dalam sistem la'

'em, bila boleh masuk dalam sistem?'

'tu saya tak tahu. awak kena contact dengan Encik Penjaga Gaji'

'ok lah. terima kasih'

*buat muka ketat*


Khamis.

'hello, saya nak tanya pasal gaji saya'

'nombor matrik?'

'A12345'

'ok. dah siap. boleh datang ambil cek'

'bila boleh ambil?'

'esok'

'esok pagi?'

'esok petang. lepas solat Jumaat'

'oh. ok. terima kasih. ambil dekat kaunter dekat bawah tu ye?'

'dekat atas'

'oh, kaunter kewangan tu. ok. thank you'


Jumaat.

'saya nak ambil cek gaji'

'nombor matrik?'

'A12345'

'em, tiada dalam sistem lagi'

'semalam saya called cakap dah ada'

'em, tiada dalam sistem lagi'

'saya called hari isnin cakap cek akan siap hari ini'

'em, tiada dalam sistem lagi'

'hari isnin saya called. hari selasa saya called. semalam saya called. cakap suruh ambil hari ini. petang. lepas solat Jumaat'

'em, tiada dalam sistem lagi'

'hmm. ok, bila boleh siap?'

'minggu depan'

'bila? hari jumaat jugak?'

'awal minggu. isnin atau selasa'

'ok'

'called dulu sebelum datang'

'yelah'

whattheF. sengal. aku tunggu 3 bulan dah. huh.

Thursday, March 26, 2009

Gambar dan Video Saya Yang Panas

semalam aku terima sms ini.

nak tengok gambar dan video saya yang panas dan hebat cepatlah tulis REG MEI dan hantar ke 33993, simpan video dan gambar panas saya ini dalam handset anda!


ada berani? cubalah.

Sudah Berbadan Dua

ingin sampaikan tahniah buat Si Merah.

kerana telah berpeluang membawa satu nyawa baru ke dunia.

soon.

membuatkan aku kepingin untuk punya baby juga. huhu.

Wednesday, March 25, 2009

Mr. Magoo

tet tet.

sms masuk.

'B, ramai tanya aku ni. kau dengan Mr. Magoo ada apa-apa ke? tapi aku cakap je korang kawan. takkan dengan aku pun nak berahsia kot? aku pun main agak-agak je korang ada special relationship. kau suka Mr. Magoo ke?'

aku balas.

'ha. aku baru je nak tanya. siapa je yang tanya kau tu?'

'Si Chef, Si Com, Si Fun, Si Chub, Si Kuey, Si Mont, Si Siap. ah, semua kot. letih menjawab. hehe. diorang ok je. tak kisah pun.'

'aiks. apasal ek? aku nampak macam ada apa-apa ke?'

'huhu. tak tahu. korang berdua je kot. rapat. maybe diorang fikir macam tu.'

aku senyap. tak balas.

sms masuk lagi.

'apa status relationship kau sebenarnya dengan Mr.Magoo ni B?!!'

'hahah. apasal? ada orang suruh tanya ke?'

'aku sendiri yang nak tahu. takkan tak boleh kot. tak kecoh la. hehe.'

aku sms Mr. Magoo.

'Si Ungu tanya hubungan kita. nak jawab apa ni?'

'jawab je.'

'saya cakap, "tadi kitorang sayang-sayang. la ni dia majuk. kitorang berhenti sayang kejap sepuluh menit". ok x?'

dia terus call. said the message was funny.

aku sms Si Ungu.

'hehe. kami skandal cuma.'

Monday, March 23, 2009

Aku Keliru

hari ini aku telah berjaya memotong rambut.

dengan cara penuh klasik.

tanpa bantuan orang ramai.

hasilnya?

tiada seorang pun yang perasan. tsk tsk.

adakah sangat bagus? atau sangat tidak bagus?

aku keliru.

Friday, March 20, 2009

I Don't Care

RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle. remember! SHUFFLE !!
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write that song name down NO MATTER HOW silly it sounds.
4. Put any comments in brackets after the song name.
5. Put this on your journal / blog.


1. If someone says, “Is this okay?” … you say?
Matahariku - Agnes Monica [nanti orang kata aku gila la pulak]

2. How would you describe yourself?
Mawar Khayalan - Laila's Lounge [laugh out loud]

3. What do you like in a girl?
Get The Feeling - The Dey ft Timbaland [feeling apa ya?]

4. How do you feel today?
Lithium - Evanescence [no comment]

5.What is your life’s purpose?
Betapa - Sheila On 7 [tiada kaitan]

6. What is your motto?
Tunjukkan Cintamu - Ran ft Shila [sedang mencari cintakah? ish]

7. What do your friends think of you?
Get Low - Florida ft T-Pain [humble kot]

8. What do you think of your parents?
America's Suiteheart - Fall Out Boys [my sweetheart of course]

9. What do you think about very often?
Without You - Hinder [kalau awak tak ada, macamana saya nak hidup, duhai nyawa. heheh.]

10. What is 2 + 2?
Crush - David Archuleta [kalau 1 + 1 baru la tepat]

11. What do you think of your best friend?
Boyz - M.I.A [bukan lelaki]

12. What do you think of the person you like?
You Found Me - The Fray [thank God]

13. What is your life story?
Lovebug - Jonas Brothers [sangat cintan-cintun things]

14. What do you want to be when you grow up?
Stay - Estrella [setia menjadi diri sendiri kot? tak berubah]

15. What do you think of when you see the person you like?
I Will Be - Leona Lewis [jadi apa entah]

16. What will you dance to at your wedding?
Right Round - Florida ft Keyshia Cole [berpeluh lah kami kalau menari ikut lagu ni]

17. What will they play at your funeral?
Hilang - Meet Uncle Hussein [wah, sudah hilang. tsk tsk]

18.What is your hobby/interest?
Sweet About Me - Gabriella Cilmi [perah santan seorang diri]

19. What is your biggest fear?
Mengintai Langit - Coco [takut ternampak bom kot]

20. What is your biggest secret?
Biar Mati Cinta Ini - Maximus [sudah tidak rahsia lagi]

21. What do you think of your friends?
Di Taman Teman - Siti Nurhaliza [duduk di taman tropika bersama teman sangat best]

22. What will you post this as?
I Don't Care - Fall Out Boys [memang tidak kisah pun]

Now the lucky person i wanna tag are :
-Si Jass
-Si Isya
-Si Ketua Rumah
-Si Cikon
-Si Notty

My Private Space Is Mine, I'm Not Sharing With You

U : 'ui, kau ada kat rumah tak?'

R : 'ada, kenapa?'

U : 'aku nak datang ni'

huh, kenapa pulak minah ni? kenapa nak datang tiba-tiba. kan dah janji jumpa esok je?

aku mula beri helah.

R : 'aku nak keluar kot kejap lagi'

U : 'dengan siapa? pergi mana?'

ai, sibuk pulak nak tahu. dengan siapa-siapa saja lah. taknak bagitahu kau.

R : 'dengan kawan. keluar jalan-jalan'

dia masih tak mahu mengalah.

U : 'takpe, aku datang jumpa kau kejap je'

hmm. macam kena setuju je lah. takkan nak menolak pulak. rude nama nya tu. walaupun aku tahu dia datang untuk bermalam.

U : 'kau keluar jap. aku lupa rumah kau yang mana'

aku pun terus keluar menyambut tetamu dan membawa masuk ke Bilik Gelap ku.

pung pang pung pang. bercerita segala. dari hal skandal pertama ke skandal yang lain.

U : 'kau nak keluar pukul berapa?'

R : 'kejap lagi. entah, aku pun tak sure jadi ke tak'

bersambung pung pang pung pang lagi. aku mula buat muka bosan. dan juga bimbang. berfikir macamana aku nak keluar dengan ada nya Si Tetamu di rumah? takkan nak tinggalkan aje dia? tak baik lah pulak.

R : 'kau tidur je lah sini time aku keluar nanti'

aku beri cadangan yang kurang bernas. dengan harapan dia akan memakan umpan aku. sambil itu tangannya ligat bermain sms. dengan skandal mungkin. kemudian dia keluarkan cadangan. yang juga kurang bernas.

U : 'ok, aku keluar jugak lah. tapi nanti kalau kau dah balik, kau sms aku'

R : 'ok, i will'

aku ingatkan dia nak terus balik. hish. kenapa lah kau tak balik je kat rumah mak ayah kau? apa yang susah sangat?

kemudian mula bertanya soalan-soalan pada pendapat aku menunjukkan dia masih tidak mahu mengalah. masih nak bermalam di rumah aku.

U : 'kau kalau keluar, selalu balik pukul berapa?'

R : 'lewat'

U : 'ok la, nanti balik sama-sama lah'

aku pulak masih cuba nak mematahkan segala dugaan dan cabaran yang mendatang. dengan pelbagai cara halus yang aku dapat fikirkan dalam masa singkat itu.

R : 'tapi aku balik lewat'

U : 'lewat macamana?'

duh.

R : 'lewat lah. biasa awal pagi'

U : 'hmm. takpe lah. pandai-pandai la aku. balik lewat jugak. hehe'

haih. masih tidak mahu mengalah nampaknya.

aku mencuba taktik lain.

R : 'kenapa kau tak balik je rumah famili kau?'

U : 'aku tak nak'

hish. memang buat aku geram betul ni.

U : 'ok, aku keluar dulu. nanti jangan lupa sms aku tau, kalau kau keluar'

R : 'ya, baiklah'

sempat beri pesanan penaja.

U : 'tapi aku harap sangat kau tak jadi keluar'

eh eh. boleh pulak buat doa macam tu. haish.

dan doa dia dimakbulkan. aku tak jadi keluar malam itu. membuatkan aku jadi bertambah tensi.

sudahnya, aku terus tidur tanpa menghantar sms pada dia. sampai pagi.

jam 0700. call dia masuk. aku tekan butang silence.

kemudian tukar mode ke mode senyap. dan teruskan tidur.

sekian. sila jangan ganggu kawasan peribadi saya secara mengejut lagi. saya tidak suka.

Tuesday, March 17, 2009

Terjah : Mari Menuntut Hak

ikuti episod terjah hari ini. proses menuntut hak. antara aku dan dia.


jam 1200.

'teet teet'

'teet teet'

tiada jawapan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

jam 1500.

'teet teet'

'teet teet'

pun tiada jawapan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

jam 1615.

' tet tet tet tet'

engage. ada harapan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

jam 1630.

'teet teet'

'hello'

'ye, hello'

'saya nak tanya pasal gaji'

'ok, nombor matriks?'

'A12345'

'oh, belum ada dalam senarai lagi'

'bila agak-agak masuk ye?'

'saya tak tahu. sebab bukan saya yang in charge. awak kena tanya Encik In-Charge'

'dia tak ada ke?'

'dia emergncy leave hari ni'

'bila dia masuk balik?'

'saya pun tak tahu'

'ok lah. takpe. terima kasih'

'ok'

lusa aku akan terjah lagi.

sekian, saya melaporkan dari Bilik Gelap untuk episod terjah kali ini. Mari-lah Kita Menuntut Hak.

Monday, March 16, 2009

3 Benda Wajib

ni ha, kena tag lagi.


senaraikan:

3 lagu yang wajib ada dalam playlist:
  • Gabriella Cilmi - Sweet About Me [ringtone Si Cekgu]
  • Florida ft T.Pain - Low [ringtone Si Orang Kampung]
  • Pitbull ft Lil Jon - Crazy [ringtone asli]

3 barang yang wajib dibawa bersama:
  • purse berisi duit dan Mykad
  • handphone
  • kunci rumah

3 tempat yang dekat di hati:
  • bilik tidur
  • bilik air
  • lab [dusta]

3 laman web yang selalu dilawati selain Facebook, Friendster, Myspace:
  • website sedut cerita free
  • Si Ralat
  • e-mail saya

3 blog yang nak ditag:
  • Si Ketua Rumah
  • Si King Kong
  • Si Isya Chentan

Sunday, March 15, 2009

Intisari Rancangan Hidup

aku sedang dalam mode malas. eh bukan. kurang rajin.

rasa macam aku punya pelbagai urusan yang patut aku selesaikan. secepat mungkin dan sedaya yang boleh. tapi tidak dapat aku uruskan lagi.

ok, mari aku senaraikan satu persatu kerja-kerja yang kononnya membuatkan aku berstatus 'busy'.
  • uruskan hal pinjaman kewangan - done.
  • uruskan kad bank - done.
  • uruskan elaun sara diri - not done.
  • siapkan paper untuk conference akan datang - not done.
  • siapkan analisis Si Sampel - half done.
itu saja lah kot, buat masa sekarang.

tapi aku utamakan urusan ke-3 tu. sebab rasa sangat tertekan minda dan jiwa raga bila hidup tidak punya kewangan yang stabil.

nak buat kerja pun tidak ada booster. apatah lagi nak ke Lab. ish ish.

jadi minggu depan, aku akan merajinkan diri untuk follow-up dengan bahagian kewangan yang menguruskan elaun aku at the first place.

mari kita sama-sama menunggu apakah jawapan nya.

harap dapat berita yang baik.

Thursday, March 12, 2009

Ralat #7

semalam turn aku untuk masak. aku dan Si Beyonceet.

masa sedang seronok menambah segala perisa ke dalam periuk, tiba-tiba api padam. ah, sudah. nak kena tukar tong gas lah pulak.

jadi, aku dan Si Beyonceet terus bersiap ala kamdar dan turun ke bumi. eh eh silap, turun ke kedai berhampiran dengan tujuan untuk membeli tong gas baru.

aku dan Si Beyonceet secara bergotong royong dan 'bermuafakat membawa berkat' telah berusaha untuk menjayakan projek Mari Menukar Tong Gas Anda.

di masa yang sama juga atas permintaan Si Gagah, kami lakukan juga aktiviti sampingan iaitu Mari Mengosongkan Tong Sampah Rumah.

perjalanan membawa turun tong gas dari rumah ke kereta adalah merupakan pengalaman yang sangat mencabar.

jadi, sebagai salah satu cara untuk meningkatkan prestasi kecemerlangan dan menjanjikan aksi yang menarik, kami menghadiahkan diri sendiri dengan aiskrim Tropicana sebelum meneruskan perjalanan pulang. sebagai booster mungkin.

dan seperti yang disangkakan, perjalanan membawa naik tong gas dari kereta ke rumah adalah 10 kali lebih mencabar dengan rintangan-rintangan yang tidak dapat digambarkan.

namun dengan berkat slogan, apa-yang-penting-kerjasama, maka nya kerja kami siap selepas beberapa ketika.

dan hasil nya, Kari Ayam Kuning menjadi santapan ahli tropika semalam.

aku mula dapat merasakan penangan membuat-kerja-berat-tanpa-warming-up dengan tanda-tanda kecil seperti tangan yang menggeletar. petanda itu menunjukkan hari esok mungkin lebih parah.

ya, dan sangkaan aku sentiasa betul.

tangan aku tidak dapat berfungsi dengan baik sejak malam semalam. aku tidak lagi dapat rasakan nikmat untuk meluruskan tangan dengan betul. sampai sekarang. tsk tsk.

sangat sakit, ok. dan juga sangat seksa untuk melakukan kerja-kerja seharian.

maka nya, aku isytiharkan hari ini hari cuti. heheh.

Tuesday, March 10, 2009

Cermin Diri Hiasi Peribadi

1. Open this website : http://www.quizbox.com/personality/test82.aspx

2. Take the Personality Quiz

3. Copy Paste the result to your blog

4. Tag your friends


Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.

Your readiness to commit to a relationship:

You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship.

The seriousness of your love:

Your have very sensible tactics when approaching the opposite sex. In many ways people find your straightforwardness attractive, so you will find yourself with plenty of dates.

Your views on education

You may not like to study but you have many practical ideas. You listen to your own instincts and tend to follow your heart, so you will probably end up with an unusual job.

The right job for you:

You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

How do you view success:

You are afraid of failure and scared to have a go at the career you would like to have in case you don't succeed. Don't give up when you haven't yet even started! Be courageous.

What are you most afraid of:

You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.

Who is your true self:

You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.

Saturday, March 7, 2009

Saya Mahu Kahwin

..::1. How old are you?::..
almost 23.

..::2.Are you single?::..
sure.

..::3.At what age do you think you’ll get married?::..
after 23.

..::4.Do you think you’ll marrying the person you are with now?::..
nope.

..::5.If not, who do you want to marry?::..
not sure.

..::6.Who will be your bridesmaid & bestman?::..
relatives? siblings?

::7.Do you want a garden/beach or traditional wedding?::..
both.

..::8.Where do you plan to go on honeymoon?::..
will tell you later.

..::9.How many guests do you think you’ll invite?::..
a few.

..::10.Will that include your exes?::..
maybe.

::11.How many layers of cake do you want?::..
not sure.

..::12.When do you want to get married, morning or evening?::..
evening.

..::13.Name the song/tune you’d like to play at your wedding?::..
unknown.

..::14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?::..
normal.

..::15.Champagne or red wine?::..
neither.

..::16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?::..
days after.

..::17.Money or household items?::..
both.

..::18.How many kids would you like to have?::..
depends.

..::19.Will you record your honeymoon in DVD/CD?::..
maybe.

..::20. Whose wedding plan would you like to know next?::..
Si Ketua Rumah.

Friday, March 6, 2009

Mari Meneka Umur Saya

minggu lepas aku dan Si Pembantu ke Mines. tujuan asal sebenarnya ke Uni berdekatan. untuk habiskan proses analisis Si Sampel Lama.

tapi, biasalah masih mahu menghiburkan diri. tak sedar diri berstatus misekin.

eh eh, aku sedar. Si Pembantu pun sedar. tapi saja nak habiskan masa di situ. lebih baik daripada habiskan masa di Lab. hohoh.

jalan punya jalan. setiap kedai aku masuk. terutama nya kedai kasut. sebab aku memang mencari-cari pelapik kaki yang baru. ada yang berkenan. tapi aku hanya 'chop' pakai mulut je dulu. nanti aku datang kemudian.

lepas tu, aku ada masuk satu kedai ni. non-malay of course. jual pakaian yang agak trendy. tapi tak kena dengan jiwa kami. mungkin agak berfesyen.

datang Si Salesgirl.

'adik beradik ke?'

dia cuba beramah mesra dengan pelanggan, mungkin.

aku yang malas nak berbasa-basi hanya geleng-geleng kepala.

dia tak putus asa.

'datang dari mana?'

'sini-sini jugak'

'oh, student ke?'

'ha`ah'

masa tu Si Pembantu dah jumpa satu baju yang berkenan di hati. jadi dia asyik membelek-belek baju tu. sekaligus menyebabkan aku je yang terpaksa layan Si Salesgirl ni.

truth to be told, aku jenis yang tak suka diekori, dimesrai atau bermasyarakat semasa membeli atau membelah. aku cari, aku pilih, aku bayar. kalau ada apa-apa yang tidak pasti, aku panggil, aku tanya. tu proses aku.

oleh sebab tu, aku agak menyampah dengan Si Salesgirl. dah lah tanya benda yang bukan-bukan. contohnya,

'u teka umur saya berapa?'

aku dan Si Pembantu saling pandang memandang. sambil buat muka pelik. sikit.

Si Pembantu kata,

'emm, above 20?'

aku kata,

'emm, 25 and above?'

riak muka dia bertukar. mungkin terkejut. kemudian dia cepat-cepat senyum. cover kot.

'memang orang selalu cakap macam tu. 20 and above'.

ok lah kalau macam tu. mungkin aku je lah yang tak pandai estimate umur orang. tambah dengan sikap aku yang tidak bermasyarakat. mungkin tu jawapan yang paling jujur yang boleh aku berikan. pada masa tersebut.

kemudian Si Salesgirl ke belakang. jumpa Si Salesgirl yang lain. buat-buat muka sikit. dan kawan-kawannya menjeling-jeling kami.

tahu lah aku. dia sebarkan berita ketuaannya-di-mata-aku kot masa tu.

kami langsung keluar selepas beberapa ketika. Si Pembantu ucap terima kasih. sebab terasa bersalah. salah ketika beri jawapan dalam program Mari Meneka Umur Saya.

bagi aku, lain kali jangan lah nak tanya. kalau tak nak dengar jawapan yang betul.

tapi macam kesian jugak. sebab hal umur ni perkara sensitif. terutama untuk kaum Hawa, samada Hawa asli atau tidak, original atau spicy.

oh ya, aku lupa. umur sebenar Si Salesgirl adalah 19.

Thursday, March 5, 2009

Google Gambar Itu

Arahan! :
use Google image to search the answers to the questions below. You must choose a picture from the first page of the results, and post it as your answer.

The age of my next birthday



Place i'd like to travel to



Favourite food



Favourite place


Nicknames i've had


Favourite colour


College major


Name of my love


Hobby


Bad habits


My wishlist

Jawab Soalan Cepuk Cemas

oleh sebab aku malas nak menaip. dan aku juga sangat bosan. maka, aku siapkan semua tag yang ada berhampiran. walaupun tak ditag, tapi aku gatal nak jawab. jadi, jangan menyampah dengan aku. sekian, terima kasih.

Satu : Apakah yang sedang anda lakukan ?

Makan.

Dua : Apakah yang bermain di fikiran anda ?
Duit.

Tiga : Siapakah yang sedang anda bercakap?
Tak faham soalan lah.

Empat : Siapakah yang ada kedua dalam activ5 anda ?
Si Skandel.

Lima : Apakah yang sedang anda pakai ?
Pakaian.

Enam : Apakah yang anda lakukan sebaik saja bangun tidur ?
Duduk bersila.

Tujuh : Siapakah Lelaki yang selalu bersayang sayang bersama anda ?
Encik Lelaki lah.

Lapan : Apakah Coklat Kegemaran Anda ?
Orang-lain-punya-coklat.

Sembilan : Aktor Paling HOT yang tidak anda Gemari ?
Entah.

Sepuluh : Orang yang paling LAST anda bersama ?
Si Acerius.

Harapan Hancur Berkecai

semalam. ke bank simpanan lagi. untuk kali ketiga dalam masa sebulan. dengan penuh dedikasi, mengisi borang pengeluaran wang.

ya, aku tidak punya kad. masih ada masa seminggu sebelum disiapkan.

walaupun dah 3 kali isi borang dalam masa terdekat, masih tidak tahu bahagian mana yang perlu atau tidak diisi.

ke kaunter.

'saya nak kemaskini'

Encik Banker yang muka-malas-nak-layan, terus lakukan kerja-kerja dan kembalikan buku bank pada aku.

wang masuk. *****0.00

baki. *****84.47

ah, sengal.

dah 2 bulan dah.

kena lanjutkan Program Ikat Perut lagi. tsk tsk.

Wednesday, March 4, 2009

Biodata Si Ralat

1. YOUR REAL NAME:
Si Ralat

2. WITNESS PROTECTION NAME:(mother and fathers last names)
Haron Jaafar

3. NASCAR NAME:(first name of your mother's dad, father's dad)
Haron Jaafar

4. STAR WARS NAME (the first 3 letters of your last name, first 2 letters of your first name)
Saano

5. DETECTIVE NAME:(favorite color, favorite animal)
Green Fox

6. SUPERHERO NAME: (2nd fav color, fav drink, add "THE" to the beginning)
The black orange juice

7. FLY NAME:(first 2 letters of 1st name, last 2 letters of your last name)
Noah

8. ROCK STAR NAME:(current pets name, current street name)
Ketot Kelisa

9.PORN NAME: (1st pet, street you grew up on)
Naga Emas

10. YOUR GANGSTA NAME:(first 3 letters of real name plus izzle)
Bibizzle

11. STRIPPER NAME: (name of your fav perfume, fav candy)
Adidas Hacks

12. WIZARD'S NAME: (last 3 letters of mother's name, first 3 letters of current job, first 3 letters of your zodiac sign and last 3 letters of home street's name)
Anistuleoisa

13. PIRATE'S NAME: (fav action hero's last name, your 'pet' name, fav comedian's last name) add "Captain" to beginning)
Captain Stark Oyen Sandler

Tuesday, March 3, 2009

Bawa Daku Pulang Ke Pangkal Jalan

cuba mengepost dari tadi. tapi tak berjaya. adakah sudah dibanned? haih. ngengada la tu.

eh eh. boleh save pulak.

aku tadi sebenarnya nak mengepost lagu. mungkin sebab tak dibenarkan kot. dalam daerah tempat pengajian ini.

entah lah. aku pun dah naik malas. disertakan pulak dengan proses Mari Mengira Band Gap Energy yang sungguh pening.

percayalah, memang pening.

walaupun aku dah berkali-kali buat. dah berkali-kali kira. tapi mesti formula aku akan berubah mengikut masa dan keadaan. aku pun tidak pasti mengapa. oleh sebab itu lah, pening aku pun bertambah berkali ganda.

oh ye, ini entri tiada tujuan.
merapu perkara bukan-bukan.
sebab aku sedang tunggu seorang rakan.
untuk membawa aku pulang.

sebab hari ini hujan.
lebat bukan sembarangan.
guruh berdentum dentam.
payung aku pulak ada orang pinjam.

jadi aku datang tanpa bekalan.
terpaksa mintak tolong kawan.
semoga dia datang.
seperti yang telah dijanjikan.

Jai Ho



aku suka lagu ini. hahah.

Monday, March 2, 2009

Hal Dalam Kain

35 Little Secrets:
Be honest no matter what!

[1] Who was your last text from?
Si Rajin.

[2] Where was your default pic taken?

Entah.

[3] Your relationship status?
Not yet halal.

[4] Have you ever lost a close friend?

Not sure.

[5] What is your current mood?
Confuse.

[6] What's your brother's name?
Si Dua.

[7 ] What's your favorite color(s)?
Si Hijau. Si Biru. Si Putih. Si Hitam. Si Coklat.

[8] Where do you wish you were right now?

Kampung.

[9] Have a crazy side?
Yep.

[10] Ever had a near death experience?

Yep.

[11] Something you do a lot?
Online.


[12] Angry at anyone?
Yep.

[13] What's stopping you from going to the person you like?
Ego.

[14] When was the last time you cried?
Last week.

[15] Is there anyone you would do anything for?
Yep.

[16] What do you think about when you are falling asleep?
Apa nak buat esok?

[17] Who was the last person you talked to on the phone?

Si Alexus.

[18] What are your favorite songs?
Banyak.

[19] What are you doing right now?
Relaxing.

[20] Who do you trust right now?
Si Ralat.

[21] Where did you get the shirt you are wearing?

Night market.

[22] Have you kissed someone in the past week?
Yep.

[23] What is your lucky number?
7 kot.

[24] Who are your friends that are closest to you?
Si Ralat.

[25] Describe your life in one word.

Currently, misekin.

[26] Who are you thinking of right now?

Si Cekgu.

[27] What should you be doing right now?
Meet [26].

[28]If you could wish for something over a birthday cake right now what would it be?
Nak hidup lagi sehari.

[29] What are you listening to?
Si Kipas.

[30] Who was the last person who gave you a hug?
Si Bantal.

[31] Who was the last person who yelled at you?
Si Gagah.

[32] Do you act differently around the person you like?

Maybe.

[33] What is your natural hair color?

Blue.

[34] Who was the last person to make you laugh?

Si Beyonceet.

[35] Who will be tagged by u?
Si Gagah.
Si Beyonceet.
Si Ketua Rumah.
Si Cikoniya.
Si Notty.
Si Anggun.
Si Aween.
Si Mai Mai.

Sunday, March 1, 2009

Gambar Peribadi


1. Go to your photo folder in your computer
2. Go to 6th folder of your photos
3. Go to the 6th picture in that folder
4. Put that picture on your blog and description it
5. Invite six friends to join the challenge
6. Link them in your blog and let them know they have been challenged



gambar ketika beraya di rumah Si Anggun bersama teman-teman. berkonvoi dari rumah ke rumah sambil mengisi perut. ini rumah yang pertama. semua macam belum bersedia sebab jurukamera snap tanpa beri amaran. ish ish.

jadi aku jemput rakan-rakan terlibat untuk buat tag ini jugak.
  1. Si Beyonceet
  2. Si Ketua Rumah
  3. Si Lady Gagah
  4. Si Anggun
  5. Si Bunga Ros
  6. Si Mai Mai

Mari Buat Wayang Dalam Pawagam

semalam pergi membuang duit lagi. seperti biasa, ke arah wayang. ish ish. tak pandai berjimat dan tak reti menolak pelawaan kawan adalah satu masalah besar apabila berada dalam tragedi kewangan sempit.

duduk seat ketiga dari depan sangat menguji minda dan pandangan mata. aku terpaksa menggunakan kaedah manual dengan kedua tangan untuk mengecilkan skop pemandangan. mata tertipu. tidak tahu nak fokus bahagian mana.

sesekali aku mengomel-ngomel. disambut oleh Si Gagah. kemudian kami gelak kecil bajet comel. kadang-kadang memuji. kadang-kadang mengeji.

tiba-tiba. satu kepala dengan rambut pendek muncul dari kiri.

'syyyyhhhhhh'

5 harakat panjang dengungannya.

nasib baik lah aku ni kuat semangat. kalau tidak, aku akan bereaksi ala-ala makcik-tua-yang-kena-ragut, mungkin aku dah hentak kepala yang muncul tiba-tiba itu dengan beg pinjaman Si Gagah.

aku ingatkan tak ada orang. maklum lah. aku nampak bahagian bontotnya saja. badannya sudah dalam pelukan Si Jantan. ish ish.

tapi aku masih buat tak reti. aku masih memuji . masih mengeji. memuji Kristin Kreuk. dan mengeji *Kristin Kereyok di sebelah ni.

tumpuan mula terganggu dengan wayang orang sebelah. tadi tak terasa sangat. sebab aku kira seat sebelah kosong. atau separuh kosong. kan dah cakap. nampak bontot aje. ish ish.

tiba-tiba aku rasa ada sesuatu dibaling ke arah aku. automatik, tangan aku terus membuang benda tersebut yang aku fikir 'benda terbang' atau yang sama spesies dengannya. tapi bila fikir-fikir balik, takkan lah benda terbang wujud dalam pawagam. rasa-rasa nya belum pernah.

entahlah. ada juga kemungkinan benda terbang itu adalah corn dari Si Kereyok di sebelah atau Si Bongkok dari atas. aku tidak pasti.

apa-apa pun, aku masih buat bodoh. masih memuji Kristin Kreuk. masih mengeji Kristin Kereyok ditambah dengan Si Bongkok.

kata Si Gagah.

'kita orang berpelajaran. kita tak akan terganggu dengan makhluk-makhluk sebegitu rupa.'

ayat aku.

'bajet bagus sangat. kau berpeluk-peluk dengan laki kau tu, ada aku kisah ke? get a room ah.'



*reyok dalam bahasa kampung = senget, bengkok. sama dengan badan Si Kereyok yang senget dan bengkok sebab membontotkan aku dan memeluk Si Jantan.